Staalbouw voor particulieren

Staalbouw voor particulieren, kan dat wel?  

Absoluut! Huizen met een industriële uitstraling worden steeds populairder, vooral door sociale media komen mooie huizen vaak in de aandacht te staan. Bent u van plan een huis te bouwen of uit te breiden? Over het algemeen wordt houtskelet als standaardconfiguratie beschouwd, maar is het niet beter om een overweging te doen voor staalbouw in plaats van hout?

Wat is staalbouw?

Staalbouwwoningen maken gebruik van stalen draagconstructies en kunnen op vele manieren worden gerealiseerd. Bij dit soort frameconstructies zijn de vloer en wanden samengesteld uit koudgewalste stalen profielen, vergelijkbaar met gebouwen met een houtbouwskelet. In de staalskeletbouw wordt een warmgewalst stalen profielframe geplaatst als basis voor zelfdragende vloer- en wandelementen. Om de doorsnede en het totaalgewicht van het profiel te beperken, wordt het staalskelet berekend met scharnierende knooppunten.

Waarom is staalbouw ineens populair?

Kiezen voor een staalbouw is kiezen voor de toekomst. De groene bouwmethode heeft veel voordelen. Op deze manier kunt u niet alleen milieuvriendelijker bouwen, maar het is ook veel sneller dan de klassieke methoden. De meeste mensen die voor staalbouw kiezen, doen dit vooral omdat de tijdspanne van het opzetten immens kort is. Ook omdat er eigenlijk geen nadelen zijn in tegenstelling tot de traditionele bouw.

Waarom kiest u als particulier het best voor een industriële woningbouw?

  1. Omdat u uiteraard de industriële look in een huis mooi vindt.
  2. In de staalbouw kan een constructie worden gerealiseerd die in de traditionele woningbouw moeilijk te realiseren is. Zoals grote overspanning, open ruimte, verre overkragingen zonder extra kolommen.
  3. Door al deze vrijheid kunnen architecten meer unieke ontwerpen aanbieden. Onderhandelingen met ingenieurs tijdens het ontwerpproces leveren zeker een meerwaarde op.
  4. Uw woning is qua vormgeving geschikt om op korte termijn grote oppervlaktes te omsluiten. Dit zijn dan weer de voordelen van industriële bouwmaterialen.
  5. Een doordacht ontwerp kan zelfs profiteren van de specifieke voordelen van bouwmaterialen, waardoor de prijs daalt. Een architect met de juiste kennis is natuurlijk een must.

Snel of op uw eigen tempo?

Bij staalconstructies kunnen particulieren soms denken dat het vooral gaat om grootschalige gebouwen voor bedrijven, want staal klinkt nu eenmaal zwaar. Hierdoor klinkt het weer dat het eeuwen kan duren om een staalskeletbouw te plaatsten, maar niets is minder waar. Meestal wordt de afwerking en/of techniek van droogbouw door de opdrachtgever zelf gedaan. Als u eigen werken  deze eigen werken worden in uw eigen tempo gedaan, u kunt uiteraard besparen op het budget.

De belangrijkste vraag: is staalbouw goedkoper of niet?

Het belangrijkste misverstand over staalconstructies is de prijs. Gebouwen van staalbouw zijn vergelijkbaar met klassieke bouw. Tenzij u het “loftidee” wilt creëren. Bij gebruik van staal om een ​​grotere open ruimte te realiseren, levert het toepassen van deze constructiemethode een prijsvoordeel op. Bovendien is staal sneller opgezet en flexibeler dan beton. Als u een landelijke woning bouwt, kunt u het beste de optie staalbouw niet gebruiken.

Wilt u meer weten over de prijs of heeft u nog andere vragen?   U kunt ons vrijblijvend contacteren om mee te denken over uw project.

DJ Building staat altijd en overal voor u klaar!

U bent helemaal overtuigd van de voordelen van staalframebouw? U wil graag bekijken hoe wij uw droom kunnen realiseren?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bezorgen u een offerte op maat. DJ Building is een pionier in staalframebouw in België en hét aanspreekpunt om uw toekomstige woning van A tot Z in eigen beheer te realiseren.