Voordelen staalbouw

Staalbouw heeft enkel voordelen, of toch niet helemaal?

Staalbouw heeft ongelofelijk veel pluspunten, maar het is natuurlijk niet mogelijk om de voordelen zomaar op te geven zonder nadelen.

Bij de steelconstructie is de dragende structuur van het gebouw of huis gemaakt van stalen profielen, gelijkwaardig aan het bekende houtskelet.
Wilt u uw ruimte in het huis vergroten, dan is staalbouw de ideale keuze.

Wat zijn de grootste voordelen van staalbouw?

Uw steentje bijdragen aan een duurzamere wereld

 • Het is 100% recyclebaar
 • Wanden worden van binnen en van buiten geïsoleerd.
 • Weinig afval, zowel tijdens het fabricageproces als op de werf tijdens de opbouw.
 • BEN is een afkorting voor bijna-energieneutraal, vanaf 2021 is het een standaard principe, voor elke nieuwe bouwwoning in België en zelfs in heel Europa. Bij deze BEN-woningen wordt er heel erg weinig energie verbruikt voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. De energie die nodig is, wordt door groene energiebronnen geproduceerd.
 • Hierdoor is staalskeletbouw DE manier om BEN te bouwen.
 • Omdat de bouwtijd zo kort is en alle andere factoren die erbij komen kijken, is er tijdens het bouwen heel weinig energie dat verbruikt wordt.
 • Ook wordt er veel minder CO2 uitgestoten omdat het transport voor de levering van bouwmaterialen enorm beperkt word.

Staalbouw heeft wel 60% minder bouwtijd nodig!

Doordat de staalconstructie de buitenmuur volledig ondersteunt, is het gemakkelijker om uw huis sneller en met mindere afwerkingen bewoonbaar te maken. Hierdoor kunt u de vormgeving of indeling van het huis later doen, naargelang uw budget en wensen.

Het stalen frame is maatvast, deuren en ramen zijn besteld voordat de bouw is afgerond. De montagetijd is veel korter dan bij traditionele bouwmethoden, door ons ervaren bouwteam kan naar verwachting tussen 3 tot 5 dagen een huis van +200 vierkante meter worden geplaatst. Uiteraard is de afwerking van betonplaten en funderingen niet inbegrepen. Bouwen met een stalen frame is een droge bouwmethode: er is geen droogtijd nodig en zo kunnen we onder alle weersomstandigheden een woning neerzetten.

Eenvoudig maar toch veelzijdig

Alleen met een zaag en een rivetten pistool kan u al een gebouw bouwen. DJ Building laat het lasproces volledig achterwegen! Door het modulaire karakter is het eenvoudig om de staalconstructie aan te passen.

De lijst van verbouwingen die u met een staalconstructie kan doen is oneindig.
Om er de meest gekende uit te halen: tuinhuizen, garages, woningen, appartementen, schuren, bedrijfshallen, steigers,…

Kostenbesparend?

 • Vanwege de lagere funderingsvereisten van de staalbouw, zijn de voorbereidingskosten veel lager
 • Door de kortere bouwtijd zijn er veel mogelijkheden op vlak van besparen, zoals:
 • Minder werktijd,
 • Snellere levering,
 • Geen dubbele leningen
 • Door de hoge thermische isolatiemogelijkheden kunt u energiekosten besparen gedurende de gehele levenscyclus van de woning.

Onbeperkte vrijheid voor architect

Qua vormen, indeling en aanzichten zijn de mogelijkheden eindeloos:

Er zijn geen beperkingen aan de keuze van gebouwen. Schuine, rechte, platte daken, zadeldaken, ronde vormen, uitbreidingen van bestaande gebouwen … niets is onmogelijk voor staalskeletbouw.

Ook langs de binnenkant is de indeling vrij te bepalen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grotere open ruimte omdat er geen probleem is met een grotere constructieve overspanning. Alle afwerkingsmaterialen voor daken en buitenmuren, deuren en ramen zijn mogelijk en u kunt geheel vrij kiezen volgens uw voorkeuren.

Bent u overtuigt na het lezen van deze voordelen? Kunnen wij u ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op!

DJ Building staat altijd en overal voor u klaar!

U bent helemaal overtuigd van de voordelen van staalframebouw? U wil graag bekijken hoe wij uw droom kunnen realiseren?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bezorgen u een offerte op maat. DJ Building is een pionier in staalframebouw in België en hét aanspreekpunt om uw toekomstige woning van A tot Z in eigen beheer te realiseren.